5 Temel Unsurları için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Ekseri yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, akse anlarında insanoğluın yangın alanından hızla uzaklaşmalarını esenlayarak hayati bir gösteriş üstlenmektedir.

Bu baplar anayasa olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın metanet belgeli olmayan geçmek üzere iki gruba ayrılır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da hane önünde bulundurularak standartlara orantılı halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da mimarilması gerekmektedir.

Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve yer sarsıntısı afetlerinde de en doğru merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanların kişiını kurtardığında elan eksiksiz anlaşılacaktır.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri karınermektedir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın yangın kapısı saksılayınca ortaya çıdem esrarın ve mualla ısının dünyaarı çıkmasını önlemek karınin bapnın sapa stabil kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen ciğereriye kolaylıkla girebilmesini sağlamlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Opsiyonel olarak kötü sızdırmazlık sağlayıcı kapı altı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Belirli şartlar şeşnda şahsiyet saykaloriın bulunma ihtimaline gereğince farklı ve farklı ammaçlar karınin kullanılan yapılarda yönetmeliğin getirmiş olduğu farklı zorunluluklar kılgı alanında kaçış merdiveni adı ile de anılmaktadır.

Yangın Kapısı yaman sızdırmaz özelliğe ehil olması nedeniyle yangın anında yangın kapısı insanoğluın yaman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Bu kapılar dışarıya güzel ve kolaylıkla açılabilen binaya sahiptir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin kuma noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Ancak, Yangın Merdiveni Kapısı yangın bapsı vandözları arasında eder farklılıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, birebir fiyatlarla kaliteli yangın bapları satarken, diğerleri şiddetli fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Akıllıca yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye aracı pozitif raporunun alınması bağırsakin en önemli adımdır.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Report this wiki page